TÜV NORD Nederland zorgt goed voor haar mensen

Bij TÜV NORD krijg je een prima salaris, niet minder dan bij andere werkgevers. Daarnaast bieden we je nog veel meer.

Wij zorgen voor optimale condities, zodat jij op jouw manier kunt werken. Zelfstandig en onbezorgd. We bieden je alle ondersteuning die je nodig hebt. Dat vinden wij niet meer dan normaal. De TÜV NORD Group opereert zonder winstoogmerk. Winst wordt altijd weer geïnvesteerd in onze medewerkers en de verdere ontwikkeling van de organisatie. En dat merk je aan alles.

Wel meer dan normaal

 • Passend salaris
 • Extra verzekeringen
 • Meebetalen aan pensioen
 • Duurzaam werkgeluk
 • Meer vakantiedagen

Duurzaam werkgeluk

 • Stimuleren van ontwikkeling
 • Comfortabel thuiswerken
 • Flexibele werkomstandigheden
 • Collegiale werksfeer
 • De organisatie draait om mensen

Werknemersverzekeringen

Via TÜV Nord kun je met een collectiviteitskorting je zorgverzekering afsluiten. Ook ontzorgen we jou met aanvullende werknemersverzekeringen; daarvan nemen wij de volledige premie voor onze rekening. Dat vinden wij normaal, ook al doen anderen dat niet.

WIA-hiaat (exedent)verzekering

Ben je ouder dan 21 jaar? Dan neem je kosteloos deel aan een WIA-hiaatverzekering.

ANW-hiaatverzekering

Ben je ouder dan 21 jaar en heb je een partner? Dan neem je kosteloos deel aan een Algemene Nabestaande Wet (ANW) hiaatverzekering.

Pensioen

Wanneer je ouder bent dan 21 jaar, neem je automatisch deel aan onze collectieve pensioenregeling. De beschikbare premie is afhankelijk van je leeftijd en je loon. Omdat wij goed voor onze werknemers willen zorgen, ook nadat je stopt met werken, betaalt TÜV Nord 2/3 deel van je pensioenpremie. Ook dat is meer dan normaal.

Minstens 31 vakantiedagen

De norm in Nederland is 20 vakantiedagen per jaar. Maar je voelt ‘m al: TÜV NORD zorgt goed voor haar mensen en daarom krijg jij standaard 31 vakantiedagen. Vanaf je veertigste levensjaar krijg je een dag extra. En zo bouwen we op naar 34 vakantiedagen per jaar.

 • Tot en met 39 jaar: 31 vakantiedagen
 • 40-49 jaar: 32 vakantiedagen
 • 50-59 jaar oud: 33 vakantiedagen
 • 60 jaar en ouder: 34 vakantiedagen

Duurzaam werkgeluk

Wij willen dat jij op een zelfstandige en onbezorgde manier kunt werken. Daarom zorgen we voor optimale condities en houden we rekening met jouw persoonlijke situatie. We bieden je alle ondersteuning die je nodig hebt.

Je krijgt veel persoonlijke aandacht. En alle ruimte om initiatief te tonen over jouw persoonlijke ontwikkeling naar duurzaam werkgeluk. Daarbij besteden we aandacht aan het willen (ambities), het kunnen (competenties) en aan de juiste werkomgeving en - omstandigheden.

Flexibele werkomstandigheden

Wanneer jij daar behoefte aan hebt, staan wij open voor een aanpassing in jouw werksituatie. Wil je minder uren werken? Ouderschapsverlof of een aanpassing in je contracturen? Wil je een andere functie die beter past bij je wensen? Werken bij een andere afdeling? Je krijgt alle ruimte om je wensen kenbaar te maken. En wat er ook aan de hand is; wij kijken flexibel mee naar mogelijkheden om je werksituatie aan te passen.

Thuiswerkplek tegen heel gunstige voorwaarden

In veel binnendienstfuncties heb je de keuze om thuis te werken, soms wel tot 50% van je werktijd. Wij vinden het belangrijk dat je ook dan comfortabel werkt. Hoe jij je thuiswerkplek wilt inrichten, bepaal je zelf. En wij betalen (mee aan) hetgeen jij nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een sta-zitbureau zodat je je werkhouding kunt afwisselen. En zelfs de mat die jouw vloer beschermt tegen het krassen van je bureaustoel betalen wij.

 TÜV NORD zorgt goed voor haar mensen

Onderdeel van duurzaam werkgeluk is ook dat jij je gezond en fit voelt. Dat stimuleren we, maar we gaan je niet betuttelen. We bieden je graag een gezonde lunch en je kunt altijd fruit nemen als tussendoortje. Maar jij bepaalt zelf wat je eet.

Als je daar behoefte aan hebt, kun je een PMO Gezondsheidscheck aanvragen. We laten dan bijvoorbeeld je bloeddruk en cholesterol meten. En zo bieden we nog meer ondersteuning voor je gezondheid, maar alleen als jij dat wilt.

“Tijdens de Summer School van de afdeling Certificatie kregen we meer begrip voor elkaars werkzaamheden. Sindsdien werken we nog beter samen.”

“Door de Wkb in combinatie met BENG kunnen we bouwkwaliteit flink verhogen”
"Door de Wkb in combinatie met BENG kunnen we bouwkwaliteit flink verhogen"
Eindelijk echt aan de slag met kwaliteitsborging
Johan Dijkstra (58) werkt nu bijna vier maanden op de afdeling Bouwkwaliteit. Zijn hart ligt bij kwaliteitsborging en dat is precies waarom hij koos voor TÜV NORD Nederland.
Bijzondere ontwikkeling bij de afdeling Bouwkwaliteit
“Je kunt hier doorgroeien en je expertise uitbreiden, ook wanneer je al heel wat kennis en ervaring hebt.”
Intern doorgroeien ging heel gemakkelijk
"Intern doorgroeien ging heel gemakkelijk"
Inspecteur van de toekomst
Janno van 10 wordt later inspecteur bij TÜV NORD Nederland
Overstappen van gemeente naar kwaliteitsborger: hoe is dat?
“De sfeer hier zit gevoelsmatig dicht bij die van een gemeente”

De voorwaarden bepalen we zelf

We zijn niet aangesloten bij een CAO. Alle arbeidsvoorwaarden, procedures en interne afspraken bepalen we zelf. Bovendien worden ze regelmatig met onze Ondernemingsraad geëvalueerd en geoptimaliseerd. Je vindt deze bepalingen in de Personeelsgids.

Wij zijn kennisgedreven

Heb je ambitie? Dan kun je bij TÜV Nord zeker stappen maken. We vinden het belangrijk dat jij je kennis op peil houdt. We stimuleren jouw ontwikkeling. Want onze werknemers zijn de motor van onze organisatie.

Als jij de behoefte hebt om nóg meer te leren, dan kijken we samen welke (maatwerk) opleiding past bij jouw wensen. Binnen een individueel performance management traject zijn er diverse mogelijkheden. Door jouw kennis, vaardigheden en mentaliteit scherp te houden, investeren we samen in de ontwikkeling naar een volgende stap in jouw loopbaan.

En nee, dat zijn geen loze beloften. We hebben enorm veel voorbeelden van mensen die zo’n stap gemaakt hebben, al dan niet door een opleiding te volgen. Om er een paar te noemen:

 • Tom Wijntjens: groeide van projectmanager naar technisch manager, door een intern opleidingstraject;
 • Dorine Vogel: groeide van lead auditor bij Certificatie naar manager inspecties bij Buildings;
 • Shilo Snijders: groeide van lead auditor naar manager audit en training;

 

Werksfeer vinden wij heel belangrijk

Vraag het maar aan één van onze collega’s: allemaal vinden ze de sfeer binnen TÜV Nord heel goed. Collegiaal en warm. Een groot gevoel van samenhorigheid. Dat vinden wij zo belangrijk, dat we ook hierin flink investeren. Op de werkvloer, maar zeker ook daarbuiten.

Een voorbeeld daarvan zijn de vele uitjes en events. We vieren onze successen samen. Van een teamuitje tot afdelingsuitje tot een groot feest voor de hele organisatie.

Daarnaast organiseert de personeelsvereniging ook heel wat! Bijvoorbeeld een Sinterklaasviering voor je hele gezin. Kerst en Pasen vieren we ook met de hele organisatie. Een bijdrage betalen aan de personeelsvereniging? Nee, dat vinden wij niet nodig. Wij investeren onze winst in dit soort belangrijke zaken.

💬 Hulp nodig?💬 Interesse?