Buildings/ Inspecties

De business unit Inspecties, ook wel Buildings genoemd, bestaat uit ruim 90 deskundigen die vakinhoudelijke vragen beantwoorden van klanten. We voeren inspecties uit aan alle soorten technisch materieel, van achtbanen tot schommels, van grote torenkranen tot hoogwerkers, van gereedschappen tot liften en van elektrotechnische installaties tot magazijninrichtingen.

Onze collega’s bij Inspecties omschrijven TÜV NORD als een betrokken en flexibele werkgever, waar een goede sfeer heerst. We werken samen hard aan hetzelfde doel: maximaal voldoen aan de klantvraag. Onze successen delen we én vieren we gezamenlijk.

De business unit bestaat uit verschillende afdelingen:

+ Leisure en Loisir

+ E-inspecties

+ Kranen

+ Werkmaterieel

+ Liften

+ WEI (Work Equipment International)

 

6
Afdelingen

90
Deskundigen

Hoe werken we?

Een werkdag is elke keer anders. In principe ben je om acht uur ‘s morgens bij je eerste klant. Maar als dat door persoonlijke omstandigheden niet kan, zijn we daar heel flexibel in.

Je komt op veel verschillende locaties voor een mooie mix van klanten en werkzaamheden. Doordat je werkt voor een vaste klantengroep, bouw je met hen een band op. Onze klanten waarderen het dat wij écht naast hen staan en meedenken in oplossingen.

We ondersteunen onze klanten met de vraagstukken die zij hebben over de geldende wet- en regelgeving. Daarnaast houden we ons natuurlijk bezig met het inspecteren van technisch materieel en benodigdheden.

Alle inspecties worden uitgevoerd op basis van vaste schema’s en checklists. Deze worden landelijk vastgesteld door overkoepelende organen. Natuurlijk maken wij deel uit van deze organen. We vinden het belangrijk om met onze jarenlange ervaring en vakinhoudelijke kennis bij te dragen aan het verbeteren van de veiligheid in Nederland en daarbuiten.

Hoe is de werksfeer?

Wij geven elkaar respect, ruimte en vertrouwen. Omdat we samenwerken aan een gezamenlijk doel: de wereld veiliger maken. Dat doen we voor elkaar en met elkaar. In een sfeer die laagdrempelig en gemoedelijk is.

We vinden het belangrijk om onze kennis altijd up-to-date te houden, omdat we onze klanten optimaal willen bedienen. Daarom besteden we veel tijd en aandacht aan trainingen en vakinhoudelijke ontwikkeling. En vervolgens delen we de opgedane kennis weer met elkaar.

Meerdere keren per jaar hebben we een technisch werkoverleg, waar collega’s uit het hele land elkaar ontmoeten. Dat combineren dan mooi met een gezellige lunch, een diner of een andere leuke activiteit.

Ons team bestaat uit verschillende culturen. We vinden het leuk om elkaar kennis te laten maken met de verschillende gebruiken. Dat doen we bijvoorbeeld door een speciaal gerecht of een lekkernij mee te nemen.

De personeelsvereniging organiseert meerdere activiteiten per jaar, zoals een pubquiz, BBQ, sinterklaasbijeenkomst, of een voetbalpoule. We hebben teamuitjes en activiteiten voor de hele business unit. Maar ook grote feesten voor heel TÜV NORD Nederland, met partner en soms met kinderen erbij. Sowieso met Kerst en Pasen. Investeren in de goede werksfeer vinden we erg belangrijk.

“Bij mijn vorige werkgever werkte ik samen met TÜV. Ik kreeg het gevoel dat ik daar ook wilde werken. Dat is vier jaar geleden en ik heb nog geen dag spijt gehad!”

Wie doet dat mooie werk?

Ons team bestaat ruim 90 heel verschillende mensen. Wat we allemaal gemeen hebben, is dat we oprecht houden van ons vak. We ademen techniek. En hebben hart voor veiligheid.

Onze inspecteurs zijn helder, recht door zee en goudeerlijk. Ze zijn vaak extreem goed in hun vak, al zullen ze dat zelf niet zeggen. Het zijn echte experts, die het beste willen voor hun klant.

Dit horen we ook oprecht terug van onze klanten: TÜV NORD onderscheidt zich door haar mensen. We denken flexibel en pragmatisch mee met de klant. We werken samen en oplossingsgericht. Onze collega’s zijn echt de sleutel tot het succes.

Voor wie doen we dat?

We werken voor heel verschillende klanten, van klein tot groot. Dat maakt het werk extra leuk en afwisselend. Wij hebben de capaciteit en de professionaliteit om heel grote partijen te bedienen. Maar ook kleinere klanten kiezen voor TÜV NORD, omdat wij ‘klein’ aanvoelen. Dat komt door de vaste contactpersonen en onze directe benadering.

Enkele van de sectoren waarvoor we werken:

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bouw
  • Zorg
  • Industrie
Lees meer over TÜV

Uitgelichte vacatures

Planner Liften

Bij TÜV NORD Nederland werk je voor een gerenommeerde, toekomstgerichte organisatie die een rijke traditie heeft. Elke dag werken er in Nederland meer dan 300 gepassioneerde professionals aan projecten op het gebied van keuring, certificering, inspectie, CE-markering, training en opleiding. Bovendien hebben we de TÜV NORD Group achter ons, een internationale organisatie die opereert zonder winstoogmerk. Winst wordt altijd weer geïnvesteerd in onze medewerkers en de verdere ontwikkeling van de organisatie. Elke dag werken we aan de veiligheid en continuïteit van onze opdrachtgevers en hun werkzaamheden. Dat doen we met een scherpe blik voor kwaliteit en op basis van de nieuwste kennis en inzichten. Je voelt bij ons een sfeer van vertrouwen en ruimte geven. De vrijheid om heel zelfstandig te werken. We bewaken samen een goede werk/privé-balans. Een aantrekkelijke en afwisselende functie binnen een snelgroeiende organisatie.

locatie
Son
Dienstverband
Vaste aanstelling
Uren
32-40
Teamleider

TÜV NORD Nederland is onderdeel van de Internationale TÜV NORD GROUP, in meer dan 70 landen actief met ruim 13.000 werknemers.

Onze Business Unit Manufacturing Technology heeft zijn focus op fabrikanten die (nieuwe) producten op de markt zetten. Op die producten zijn veelal wettelijke regelgevingen zoals CE markering van toepassing. Als 'notified body' en geaccrediteerde instelling voeren wij aldaar inspecties en certificeringen uit. Onze focus ligt op metaalbewerking tot eindproducten zoals machinebouw, constructieonderdelen voor de bouwsector en alles waaraan gelast kan worden. Om deze groei te blijven waarborgen zonder onze service richting onze klanten uit het oog te verliezen zoek wij voor onze afdeling een goede:

Teamleider Technische Sector CE 

locatie
Son
Dienstverband
Vaste aanstelling
Uren
40
Inspecteur Magazijn Installaties

TÜV NORD Nederland

Ben jij klaar voor een rol waarin veiligheid, techniek en persoonlijke groei samenkomen? Bij TÜV NORD Nederland hebben we een plek voor een Inspecteur Work Equipment International. Hier draait het om meer dan inspecties alleen; het is een kans om bij te dragen aan een veiliger en duurzamer Nederland. Samen dragen we bij aan een gezamenlijk doel: betrouwbare veiligheid voor onze opdrachtgevers.

locatie
Nederland
Dienstverband
Vaste aanstelling
Uren
24-40
Alle vacatures

“Als je aangeeft dat je je kennis wilt ontwikkelen, staan ze daarvoor open”

Rosan van Erp

Jobalert! Schrijf je nu in

Wil je er zeker van zijn dat je geen vacatures mist? Schrijf je dan nu in en wij zullen je op de hoogte houden van de nieuwste vacatures.    💬 Hulp nodig?💬 Interesse?