TÜV NORD Verhalen

Janno weet het dus al op zijn 10e, want de techniek is super mooi en interessant.

Naam Janno
Functie Aspirerent inspecteur
Iets over mij

Ik ben altijd al super geïnteresseerd geweest in de TÜV-stickers op achtbanen. Ik dacht, als ik later groot ben, wil ik daar ook werken! Dus schreef ik ze een brief met allemaal vragen. Maar in plaats van een brief terug, mocht ik gewoon meedoen met het echte inspectiewerk. En zo begon mijn avontuur als inspecteur bij TÜV NORD Nederland!

Veiligheidsschoenen aan en gaan

Dat veiligheid belangrijk is, snapt Janno natuurlijk wel en dus gaan de stalen neuzen aan. Zijn nieuwe hoodie laat zien dat hij al bijna een echte TÜV-inspecteur is, en zo is de outfit compleet en kunnen we gaan keuren bij attractiepark Toverland. Met Jeroen van Toverland gaan we samen naar de werkplaats waar achtbaanwagentjes flink worden gecontroleerd en opgeknapt en Janno kijkt mee. Ervaren TÜV-inspecteur Petra legt Janno uit waar we op moeten letten en met een zaklamp kijken we een karretje grondig na. Als inspecteur keur je natuurlijk niet alleen de wagentjes, maar de hele baan moet gecontroleerd worden. Het park is dicht, en dus kunnen we de achtbanen van heel dicht bij bekijken. Petra verduidelijkt dat we deze inspecties jaarlijks uitvoeren: in het najaar bepalen we de onderhoudsbehoeften en in het voorjaar controleren we of het onderhoud naar behoren is uitgevoerd en of de attractie weer een jaar lang goedgekeurd kan worden. Wij mogen dit over de hele wereld doen en dat lijkt Janno ook wel gaaf. Al legt Petra uit dat zij zelf voornamelijk in Europa blijft, gezien ze part-time werkt. Maar die parken in Saudi-Arabië, dat is echt next level. Janno weet het wel hoor: dat is ook heel erg cool.

 

Samen werken aan nieuwe attracties

Bij Toverland hebben ze niet al te lang geleden een nieuwe attractie gebouwd: de Pixarus. En wat daar zo gaaf aan is? De attractie is omringd door de helix bocht van de achtbaan de Fēnix. Jeroen van Toverland vertelt Janno hoe het bouwen ging, want dat paste allemaal maar nét. Wij keken mee tijdens de bouw, adviseerden de bouwers over wat veilig zou zijn en hielpen Toverland ervoor zorgen dat de attractie veilig is én precies paste. Het is een knap staaltje werk, waar je dus veel van attracties af moet weten voordat je dat kunt bouwen.

Een toekomst bij TÜV NORD

Janno weet het dus al op zijn 10e, want de techniek is super mooi en interessant. Maar welke loopbaan volg je als je inspecteur van attracties wilt worden?

Als eerste moet je gaan studeren: MBO-4 of HBO Werktuigbouwkunde of een andere technische studie past perfect bij deze loopbaan. Daarnaast moet je ervaring opdoen als technisch specialist, of monteur. Met die ervaring ontwikkel je namelijk inzicht in hoe attracties werken en hoe je goed kijkt naar de veiligheid. Verder heb je natuurlijk kennis nodig van wet- en regelgeving rondom attracties, maar daar helpen wij je mee.

Voor Janno betekent dat flink wat leren en ervaring op doen, en daarna zien we hem graag als nieuwe collega.

Geïnteresseerd in een baan bij TÜV? Ontdek onze vacatures en vind de positie die bij jou past.

 

Bekijk hier onze vacatures

Meer verhalen

“Door de Wkb in combinatie met BENG kunnen we bouwkwaliteit flink verhogen”
"Door de Wkb in combinatie met BENG kunnen we bouwkwaliteit flink verhogen"
Eindelijk echt aan de slag met kwaliteitsborging
Johan Dijkstra (58) werkt nu bijna vier maanden op de afdeling Bouwkwaliteit. Zijn hart ligt bij kwaliteitsborging en dat is precies waarom hij koos voor TÜV NORD Nederland.
Bijzondere ontwikkeling bij de afdeling Bouwkwaliteit
“Je kunt hier doorgroeien en je expertise uitbreiden, ook wanneer je al heel wat kennis en ervaring hebt.”
Intern doorgroeien ging heel gemakkelijk
"Intern doorgroeien ging heel gemakkelijk"
Overstappen van gemeente naar kwaliteitsborger: hoe is dat?
“De sfeer hier zit gevoelsmatig dicht bij die van een gemeente”
💬 Hulp nodig?💬 Interesse?