Kranen

Echte aanpakkers zijn we. De sfeer in ons team is dan ook dynamisch. We inspecteren kranen, werken zelfstandig, op verschillende locaties en natuurlijk in samenwerking met onze opdrachtgevers. Dat maakt ons werk heel afwisselend.

De afdeling kranen bestaat uit 15 inspecteurs die worden bijgestaan door een centrale afdeling planning en backoffice. Wij vinden TÜV Nord een sociaal bedrijf met een stabiele bedrijfsvoering. En er is genoeg ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

Alle vacatures

Voor wie werken we?

We werken vooral voor kraan-verhuurbedrijven, bergingsbedrijven, havenkranen en voor andere bouw gerelateerde bedrijven. Opdrachtgevers van alle formaten, wat zorgt voor veel variatie in het werk.

Klanten geven ons complimenten over de praktische invulling en begeleiding, we bieden echt meerwaarde voor hen. Hoewel de keuringen een verplicht en formeel karakter hebben, zorgen wij dat het contact met de klant ongecompliceerd en praktisch van aard is.

Aan eind van de inspectie ga ik weg met een goed gevoel: met dié kraan wordt binnenkort een gigantisch pand neergezet, op een veilige manier. Daar haal ik veel voldoening uit.

Dirk Tammer

Hoe werken we?

Kranen bestaat uit twee subafdelingen: Kraaninspecties en een afdeling T&O (training en opleiding). Die laatste leidt keurmeesters op voor klanten, zodat zij vervolgens zelf een periodieke keuring kunnen uitvoeren onder ons eigen keurmerk T-Spec.

Onze inspecteurs houden zich met name bezig met het onafhankelijk beoordelen van de technische veiligheid van kranen, inspecteren, beproeven, visueel beoordelen en het maken van rapportages over de beoordeling.

We beoordelen de kranen volgens voorgeschreven schema’s (verplichte keuringen). Dit doen we zo uniform mogelijk, zodat het keuringsresultaat betrouwbaar blijft.

Daarbij hebben we geen vaste dag- of weekindeling. Als inspecteur ga je zelfstandig naar een klant om een inspectie uit te voeren. Dat kan in Nederland zijn of soms in het buitenland. Afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden duurt een inspectie van een kraan of een andere installatie met toebehoren gemiddeld een halve tot een hele dag.

Hoe is de werksfeer?

We werken gedreven en serieus. Maar we hebben ook plezier met elkaar. Bijvoorbeeld wanneer we elkaar tegenkomen bij een technische training of een andere kennis-update. We organiseren ook regelmatig een gezellige avond. Laatst hebben we bijvoorbeeld met vier afdelingen samen een locatie afgehuurd en daar met zijn allen een pilsje gedronken.

Het inspecteren van kranen doe ik alleen. Tussen de afspraken door bel ik regelmatig een collega. Die saamhorigheid vind ik fijn. Ik spreek ook collega’s buiten het werk om.”

Dirk Tammer

Inspecties

Onze afdeling valt onder de business unit Buildings/ Inspecties. Samen met ruim 90 deskundigen werken we elke dag aan de veiligheid en continuïteit van onze opdrachtgevers en hun werkzaamheden. We maken betrouwbaarheid voor hen aantoonbaar. En daarmee draag ook jij bij aan een veiliger Nederland.

 

Wil je meer lezen over de business unit Inspecties?

Lees meer

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met James, onze recruiter. Stuur hem een WhatsApp berichtje of bel hem: +31 6 41338021. Hij vertelt je graag meer over deze afdeling en de vacatures die we hebben.

Bekijk alle vacatures
💬 Hulp nodig?💬 Interesse?